يارب لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك - اليوم 22-10-2014 والساعة الآن 06:45 ص (جميع الأوقات بتوقيت جرينتش +2)

منتدى فتكات

 
الدنيا ربيع والجو بديع ومعانا احلى المواضيع عن التوفير
لازم بقى استغل الفرصة دى احسن استغلال وافرح الاولاد والراجل الشقيان وبابسط الطرق
 
لو بتدوري على صحبة و لمة و كلام من القلب و بسمة، و محتارة تروحي فين، هتلاقي فتكات موجودة فيها ايادى بالخير ممدودة: يلا تعالي مع احلى صحبة دنيا ودين!





رد   انشري في صفحتك على فيس بوك!   اضغطي هنا لاضافة الموضوع الى مفضلتك!
 
أدوات الموضوع التقييم: تقييم الموضوع: 13 تصويتات، المعدل 5.00.
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان 5 5.00 13
  #1  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:01pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
العضوة zozo queen هي صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة

يفضل الكثيرون التحضير لرمضان قبل فترة من قدومه بشراء الأغذية وتحضيرها وحفظها بتفريزها حتى يمكن تحضير الطعام في أقل وقت ممكن في هذا الشهر الكريم والتفرغ للعبادة.


عند التفريز يراعى الآتي:


تفريز أعداد متساوية من الأشياء التي تعد بالحبة، مثلا تفريز 10 حبات في الكيس ليسهل استخدام الكميات بحسب الحاجة.

يجب وضع ورقة لاصقة على كل كيس فيه اسم الصنف المفرز وتاريخ تفريزه .

عند تفريز المعجنات والفطائر والسمبوسك والكبة والقطائف والدوناتس ....ألخ، توضع على صينية واسعة مرشوشة دقيق في الفريزر حتى تجمد، بعد ذلك ترتب أكياس أو تبرويرات حسب الرغبة بحيث لا تلتصق عند التجميد ويصعب فكها.

الخضار:

البامية والفاصولياء، تقمع (تزال القمعة) وتقطع وتقلب كل على حدة في القليل جدا من زيت الزيتون وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتستخدم لعمل صواني أو يخنات بالزيت أو باللحم.

البصل، يفرم ويقلب في القليل من زيت الزيتون ويوضع في كيس في الفريزر، للاستعمال، يدق قليلا حتى يتفتت وتأخذ الكمية المرادة.

الجزر يبشر ويفرز في أكياس صغيرة للاستخدام في الشوربات وسمبوسك اللحم أو الخضار.

الطماطم، تقشر وتقطعأو تفرم وتفرز، أو تعصر وتصفى ثم تفرز. لتقشيرها، يوضع ماء في قدر عميق وتترك لتغلي، تشق قشرة الطماطم قليلا ثم توضع في الماء الساخن لدقيقتين فقط ثم ترفع وتترك لتبرد ثم تقشر.

الفطر، يغسل ويصفى ثم يبشر ويقلب في القليل من زيت الزيتون على النار حتى يذبل ثم يوضع في أكياس ويفرز ويستخدم في الشوربات أو الفطائر.

الشوربات:
مرق الدجاج للشوربات المختلفة، تسلق كمية من عظم الدجاج وتبهر وتملح مع القليل من حصى البان، ثم توزع في علب وتفرز.

العدس، بسلق ويترك ليبرد ثم يضرب بالخلاط ويوزع في أكياس ويفرز.

يشترى (لحم مكعبات صغيرة)، وتوزع في أكياس وتفرز للاستخدام في الشوربات أو اليخنات.

المعجنات:


سمبوسك الجبن واللحم والخضار، تحشى السمبوسك ثم تدهن الحبات بزيت خفيف أو تلف بورق زبدة أو نايلون حتى لا تلصق وتفرز في أكياس محكمة الغلق، تخرج قبل ساعة من القلي أو الشي.
فطائر الجبنة واللحمة تفرز بعد خبزها وبعد أن تبرد، تخرج من الفريزر قبل عدة ساعات من التقديم.
البيتزا تعمل وتخبز حتى تستوي تقريبا من غير وضع الجبنة على الوجه ثم تترك لتبرد ثم تفرز، عند الحاجة إليها تخرج من الفريزر وترش بالجبنة وتوضع في الفرن قليلا ثم تحت الشواية حتى تبدأ الجبنة بالحمرار وتخرج وتقدم ساخنة.

صلصة البيتزا تحضر وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتفرز.

لفائف السبرينغ رولز، تحشى بالخضار أو اللحم المفروم أو الجبن أو غيره وتدهن بزيت خفيف حتى لا تلصق، أو يوضع بين كل طبقة وأخرى ورق زبدة وتفرز. لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل ساعة من الاستخدام، ثم تقلى في زيت حامي وغزير.

مقبلات ووجبات خفيفة أخرى:


عجينة الفلافل.
الكبة، تكبب وتوضع الحبات في صينية في الفريزر، بعد أن تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيدا وتعاد للفريزر، بهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها. لاستخدامها، تخرج من الفريزر بساعة قبل الاستخدام، ثم تقلى في زيت حامي وغزير.
بطاطا كروكيت وكفتة البطاطس بالجبن، تعمل كما في الوصفة ولكن لا تقلى بل توضع في الفريزر، وعند الحاجة إليها تخرج من الفريزر لعدة دقائق ثم تقلى.

يمكن الاحتفاظ بمواد جاهزة من السوق ومفرزة لوقت الحاجة مثل قطع الدجاج المتبلة للأطفال، السمبوسك الجاهز والمفرز وغيره، ولكن يراعى أن الطعام المحضر في البيت أفضل وأنظف وصحي أكثر.

وجبات رئيسية:

كفتة الدجاج واللحمة، تشكل وتوضع في صواني في الفريزر، وعندما تجمد توضع في أكياس من غير شوي أو طبخ لحين الاستخدام.

الشوشبرك، تحشى قطع العجين الصغيرة باللحم المفروم المعصج، ثم تشوى في الفرن لعدة دقائق وتترك لتبرد ثم تفرز. لاستخدامها، تخرج من الفريزر بعد طبخ اللبن وتسقط في اللبن الساخن.
المعكرونة بالباشميل، تعمل في صواني قصدير وتفرز قبل الشوي، عند الحاجة إليها تخرج من الفريزر وتوضع في الفرن رأسا حتى تستوي.

العصاج (اللحم المفروم المقلب مع البصل والبهارات والقليل من الزيت والملح) للمحاشي، السمبوسك، فتة الباذنجان، المسقعة، المعكرونة بالباشميل، اللزانيا ... الخ.
قطع الدجاج الفيليه،وقطع الدجاج المتبلة للقلي.

شراء كمية من اللوز المقشور لقليه عند الحاجة لتزين الأرزاز.

التأكد من وجود كميات كافية من البهارات المتنوعة والتي يكثر استخدامها في رمضان للشوربات وللأكلات المختلفة، مثل الدارسين، الهيل، البهارات، الفلفل الأسود، الك***ة اليابسة، بهارات الكبسة وغيره.

الحلويات:

القطائف، تعمل العجينة أو تشترى جاهزة وتحشى بخلطة الجوز وتقفل وتدهن بالقليل من الزبدة وتفرد في صواني في الفريزر، عندما تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيدا وتعاد للفريزر، بهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها. لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل الاستخدام بساعة. تشوى أو تقلى بحسب الرغبة ثم تشرب بالقطر (الشراب السكري).

الكنافة، تعمل الصينية من غير تحمير ولا تسقى بالقطر وتوضع في الفريزر، عند الحاجة إليها تخرج وتحمر في الفرن وتسقى بالقطر وتقدم.

الدوناتس تعمل العجينة وتشكل وتفرز مع وضع طبقة ورق زبدة أو أكياس نايلون بينها حتى لا تلتصق، عند الاستعمال تخرج قبل القلي بساعة ثم تقلى.

الفستق الأخضر واللوزواللوز المحمص يطحن ويوضع في مرتبانات زجاجية ويفرز للاستخدام في الحلويات وتزينها.

استخدامات متعددة:

جبنة المزرولا المبشورة لاستخدامها في البيتزا أو اللزانيا أو السمبوسك وغيره.

النعنع والريحان يجفف، يغسل ويوضع على ورق مطبخ في صينية في الشمس حتى يجف، يحفظ في علب أو مرتبانات زجاجية محكمة الغلق، عند الستخدام، تاخذ الكمية المطلوبة وتفرك ونتخلص من الأعواد، يستخدم في السلطات والمحاشي وغيره.

البقسماط أو الخبز الناشف المطحون، يشترى أو يجفف الخبز في الشمس ثم يطحن.


تفريز اللحم المفروم بطريقه سهله ومريحه


هالمره نجي لتفريز اللحم المفروم بعلمكم طريقتي اللي اسويها مريحه وماتاخذ مساحه بالفريزر بالمرره

ويكون شكلها حلو ومرتب






التقييم: تقييم الموضوع: 13 تصويتات، المعدل 5.00.


انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
  #2  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:02pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة

حفظ بعض الفواكه اللي ممكن تسود مثل الخوخ
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
تغسل ثم توضع في ماء حار ثواني ثم توضع في ماء مثلج وتقشر وتقطع ويوضع عليها عصير ليمون وقليل من السكر وتقلب جيدا ثم تعبا في اكياسملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

كيف تجمدي العنب

يغسل ويفرد في صحن ويجمد
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
المانجو

يقشر ويقطع ويرش بقليل من عصير الليمون ويحفظ
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان


التفاح
يقشرويقطع ويوضع عليه عصير ليمون وسكر ثم يعبا في اكياس
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

التيـــن


التين ايضا ما يعيش فتره طويله في الثلاجه قشريه وقطعيه وشيليه في الفريزر وممكن تاخذي منه كم حبه وتخلطيها مع اي نوع مربى تحبي بالذات البرتقال
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان




0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
  #3  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:02pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة

تفريز الثوم

اولا: يقشر الثوم طبعا الكيس كامل اللي تشتريه من السوق

ثانيا: يطحن بالخلاط اللي عندك ويعبأ بأكياس
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

ثالثا : نضع الاكياس الصغيره بحافظة في الفريزر وعند الحاجه للطبخ ناخذ فقط كيس واحد ويوضع في القدر

طريقه اخري لتفريز الثوم
كيس ثوم تقشرينه او تشترينه من السوبرماركت مقشر وجاهز في صحون
ثم نحطه في فرامه البصل او بخلاط الطماط (الطويل) ونحط معه شوي زيت زيتون ونخلطه
ثم نفرده _ بعد لبس القفازات_ في صينيه بايركس على حسب الارتفاع الي انتي حابته
ونغلف الصينيه وندخلها الفريزر من نصف يوم الى يوم كامل
ثم نطلعه ونقطعه مربعات على حسب الحجم المرغوب فيه (يعني يصير مثل الماجي تقريباً)
ونحفظه في علب بلاستيك وندخله الفريزر وكل ما احتجتى طلعي منه حبه

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
البصل

تجيبى البصل وتقشريه
وبعدين تفرميه
وبكدة البصل يبقى جاهز انك تعبيه فى اكياس وتحطيه فى الفريزر وتاخدى منه وقت متحبى بدون فرم ووجع دماغ وغسيل المفرمة كل شوية .
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
-تجميد الفاصولياء

اولا تغسل وتقطع اطرافها ثم تقطع اجزاء

تغلى قليلا في ماء وملح
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

توضع في ماء مثلج
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانتصفى ثم توضع في اكياس
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانوتوضع في الفريزر

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
الطماطم
بنجيب الطماطم ونغسلها كويس اوى وبعدين قطعيها ارباع او انصاص وقليل من الماء واضربيها فى الخلاط ضربا مبرحا ههههه
وبعدين نصفى الطماطم بالمصفاه للأزالة القشر .. ثم نضعها فى حلة على النار الى ان تغلى جيدا جيدا ويتبخر الماء وتصير صلصة بنفس القوام والشكل

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

ثم ايضا تعبأ فى اكياس او برطمانات وتوضع فى الفريزر .. وانا افضل الاكياس حيث انها لاتاخذ مساحة فى الفريزر اذا وضعت بطريقة صحيحة وكل صنف فوق الاخر على حدا

طريقة تانية
لحفظ الطماطم تغسل وتوضع في ماء مغلي ثوان لا تخليها تذوب ثم توضع في ماء مثلج ثم تقشر وتقطع وتحفظ
تشيلي البذور
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
تفريز الذره
تقشر وتغسل ثم تسلق

لما تبرد استخدمي سكين واكشطي الذره
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
ثم ضعيها في اكياس وفي الفريزر
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانوممكن تجمديه بدون كشطملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
الكوسة ( القرع ))


تغسل جيدا وتشر وتقطع حلقات حسب السمك المطلوب وتوضع فى اكياس فى الفريزر .. على فكرة انا ولا بسلقها ولا بحمرها ولابعمل فيها اى شئ لان كل ده بيغير من طعمها .. ده غير ان حفظها فى الفريزر حيطريها شوية فا الموضوع مش محتاج اننا نسويها قبل الحفظ
طريقة تانية
تغسل وتقطع وتغلى ثم تبرد وتصفى وتحفظ او تقلى وتصفى ثم تحفظ

وبنفس الطريقة الباذنجان
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

البطاطس المحمرة

تقشر البطاطس وتغسل ثم تقطع الى شرائح وتقلى فى الزيت نصف قلية .. ثم توضع فى اكياس وتوضع فى الفريزر وعند الاستخدام توضع وهى مثلجة شرط الزيت التى سوف تقلى فيه يكون ساخن

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
الحمص

نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)

طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم
ويسلق نصف سلقه ويصفى

ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله




0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
  #4  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:04pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة

بعض الطرق للاكل اللى بتحطية فى الفريزر

الكفتة
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
تجيبى اللحمة المفرومة وتبليها وتجهزيها وتعملى جزء منها كور علشان داوود باشا وترصصيها جنب بعض فى الطبق الفيبر وتحطى الطبق فى كيس نايلون وتدخل الفريزر
.....وتعملى جزء منها صوابع وتخرميها من النص بأيد المعلقة الخشب وترصصيها جنب بعض فى الطبق وتحطى الطبق فى كيس نايلون ودى تبقى كفتة للشوى
.....وتعملى جزء منها من غير ما تخرميها من النص ودى تبقى للصينية
فراخ مشوية او صينية :
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
تغسلى الفرخة وتنضفيها وتفتحيها من ضهرها بالطول بالسكينة و تتبليها تمام وتحطيها بنفس الطريقة
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
فراخ بانية : بفتيك بانية

تحيبى شرائح الصدور البانيةاو البفتيك ونعملها بالبيض والبقسماط وترصصيها فى الطبق بس تحطى كيس نايلون بين صفوف الفراخ او البفتيك علشان ما تلزقش فى بعض

صيتية المكرونة بالبشاميل :

تعمليها تمام وبعدين تحطيهافى صينية فويل وتدخليها الفريزر الاول من غير ما تغطيها لحد البشاميل اللى على وشها ما يجمد وبعدين تغطيها بورقة فويل ( علشان البشاميل وهو طرى حيلزق فى الغطاء ) ولما تيجى تستعمليها قبل ما تدخليها فى الفرن تضربى البيضة بالشوكة و تحطيها على الوش

صينية المسقعة

بنفس طريقة المكرونة بالبشاميل

اللحمة المفرومة
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

:نعمل العصاج عادى بدون الصلصة وبعد ما يبرد نحطة فى اكياس نايلون بس بكميات مش كبيرة يعنى على أد صينية واحدة بس (سواء رقاق .سواء بطاطس بيورية ...الخ



عصاج عادى بالصلصة

وبعد ما يبرد يتحط فى علب بلاستيك

صينية اللازانيا

نفس طريقة المكرونة بالبشاميل

صينية المكرونة بالجبنة

بنفس طريقة المكرونة اللى بالبشاميل

الكوسة بالزبادى
تجهز الكوسة ونحشيها بالعصاج ونشوحها ونتركها تبرد ونضعها فى اطباق فويل
وكيس نايلون ثم نضعها فى الفريزر
وعند التقديم نطلعها من الفريزر ونعملها الزبادى بتاعها ونكملها عادى

كفتة الفراخ

تتعمل عادى وتتصبع وتتحط عادى فى البيض والبقسماط وتترصص فى الاطباق الفل بجانب بعض
السمبوسك والسبرينج رول

بعد ما تحشيهم ترصصيهم فى الطبق الفيبر وتطلعيهم على التحمير

الكبيبة الشامى

بعد ما تكوريها ترصصيهم فى الطبق جنب بعض وتحطيهم الاول لحد ما يجمدوا فى الفريزروتحطى الطبق فى كيس نايلون
الكبيبة الصينية :

تعمليها فى صوانى المونيوم وتحطيها فى كيس وعلى الفريزر

الخرشوف:

بعد ما تحشية اما تحطية فى صينية فويل بجانب بعض ولما تيجى تستخدمية تحطى على وش كل واحدة ملعقة بشاميل
او تخلصيها للاخر وتحطيها الاول فى الفريزر لحد البشاميل ما يجمد وبعدين نغطيها بالفويل وندخلها الفريزر
البشاميل


اعملى البشاميل ولما يبرد تعبية فى علب بلاستيك وتحطية فى الفريزر

فراخ مسلوقة.

اسلقى فرخة عادى ولما تبرد لفيها فى ورقة فويل وتطلعيها عالاستخدام على طول و تكونى حاطة الشوربة بتاعتها فى برطمان معاها

الحواوشى

نتبل اللحمة بتاعتنا عادى ونحشى العيش ونلفه فى ورق فويل وندخله الفريز

البصل

يقشر و يخرط او يفرم صغير ونضعة فى طبق فيبر ويجمد ولما تعوزى تستخدمية .تخدى بالسكينة الحته اللى انتى عوزاها وتسيبى الباقى مجمد زى ماهو

الثوم

تقشرية ولسهوله التقشير حطية فى طبق بة ماء حتلاقى القشرة طلعت بسهولة تروحى فرماة كلة فى الكبة و تحطية فى ورق فويل على هيئة رولات (يعنى زى الهوهوز

الكرنب

يسلق ورق الكرنب عادى فى ماء وملح وكمون وتقطفية مربعات جاهزة للحشو و ترصصيهم فوق بعض فى كيس نايلون او طبق فيبر


الورق العنب

تشترية وتشيلية زى ما هو فى اكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تضعية فى الماء المغلى على طول

شوربة العدس

تسلقى العدس وتصفية بالمصفاة ولما يبرد تحطية فى اكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تفضى الكيس فى حلة وتزودية بماء مغلى و تتبلية وتعملى التقلية وبقيت شوربة عدس سريعة

الكوردن بلو

برضة بعد ما تحشية وتعملية بيض وبقسماط وترصصيهم فى طبق فايبر بجانب بعض


الشبت والبقدونس والكسبرة الخضراء

تخرطيهم بالسكينة زى ماهما ومن غير غسيل وتحطى كل نوع فى كيس لوحدة و تعقدية وتخلية تحت فى الثلاجة عادى

خلطة المحشى

احنا مش متعودين نضع المحشى جاهز فى الفريزر لان الارز بيبوش والمحشى وهو طازة بيبقى احلى علشان كدة احنا بنجهز الخلطة كلها ماعادا الارز ( شبت وبقدونس وبصل وسمنة وزيت والصلصة )ونضعها فى كيس نايلون لحد مانيجى نعمل المحشى بنضع عليها الارز ونحشى المحشى ونسوية

البطاطس المحشية


: تجيبى البطاطس المدورة الصغيرة وتقشريها وتقوريها و تحمريها يعنى يا دوب تلفيها فى الزيت او السمن و تطلعيها من المقلاية وتحشيها بالعصاج وترصصيهم فى صينية المونيوم وعند الاستخدام بتطلعيها زى ماهى على الفرن على طول بس بتحطى الصلصة فى الصينية الاول
2- او بعد ما تحمريها تشيليها زى ما هى فى الاطباق بدون حشو

صينية الكوسة بالبشاميل

تعملى الصينية عادى لحد طبقة البشاميل تدخليها الفريزر شوية لحد ما البشاميل يجمد وبعدين تحطيها فى كيس نايلون وعلى الفريزر


البقسماط الناعم (تغليفه البانية)


نضع الخبز الصامولى (العيش الفينو) فلى الشمس لحد ماينشف او نتركه عادى لحد ماينشف او نقطعه قطع متوسطة ونحمصه بسيط قوى فى الفرن او التوستر ثم نضربه فى الكبه ونضعه فى اكياس نايلون او علبة بلاستيك

البقتيك المحشى

نحشى البفتيك بأى حشوة انتى عيزاها ونلفه ونقفله بالخلة ونرصصه فى طبق ونضعه فى كيس نايلون وممكن نشوحه تشويحه سريعه فى السمنة الاول ثم نضعه فى الطبق

حمص الشام

نسلقه وبعد مايبرد خالص نضعه فى اكياس نايلون او برطمان


البيتسا


نضع العجينة عادى فى صينية وعليها الصلصة والحشوة المفضلة بدون مانضع الطبقة الاخيرة وهى الجبنة وبعدين تدخليها الفرن لحد ماتستوى وتطلعيها ولماتبرد تضعيها فى كيس نايلون وعلى الفريزر ولما تيجى تستخدميها تضعى الجبنة على الوش ونقطتين زيت وتدخليها الفرن لحد ما الجبنة تسيح

القلقاس
بنفس طريقة الخضار السابقة وتجهزى معاه السلق فى كيس نايلون صغير



القطايف
انا بجيب القطايف جاهزة من المخبز توفيرا للوقت والمجهود .. اما اللى عايزة تعمل العجينة بنفسها فالموقع ملئ بالطرق الصحيحة وان شاء الله تقدروا تعتمدوا اى طريقة منهم

ممكن تحشى القطايف باى حشوة تحبيها لكن انا افضل حشوها بالسودانى المفروم خشن ومضاف له السكر والزبيب فقط والطعم والله ولا اروح احسن من المكسرات كمان لان السودانى ليه طعم مميز جدا .. المهم بعد ذلك بنحشى القطايف ونغلقها
ثم نضعها فى اكياس فى الفريزر ووقت مانحب ناكل منها بنطلعها مباشرا من الفريزر على الزيت حتى يصبح لونها ذهبى .. ثم نضعها على ورق نشاف ولانضع عيها عسل او قطر او اى شئ لان يكفى بداخلها سكر و زبيب وهما كافيان لتحليتها .. وبالهنا والشفا
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه
ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا





0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
  #5  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:05pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة


ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
الكرنب أو الملفوف

نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا

هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع

وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب

وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

البرتقال
يقشر ويقطع ويوضع عليه ماء وسكروحبة ليمون وجريب فروت مقشره ويحفظ

تحمي الماء والسكر وتحطيه عليه في البرطمانات

ثم ضعي القوارير في ماء يغلي ربع ساعه حتى تتعقم
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضانملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

الفلفل
يغسل ويشق وينظف من البذور ويحفظ
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان


التوت
يغسل وينقى من الشوائب ويعبا في اكياس في الفريزراو تعمليه مربى
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
المشمش
يغسل ويوضع في ماء مغلي ثم في ماء مثلج ويقشر ويزال البذر ويقطع ويرش عليه عصير ليمون وسكرثم يحفظ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

محشي ورق العنب
لا غنى عن محشي ورق العنب وفي كل المواسم
والورق متوفر في كل السوبرماركات معلب
ولكني احب ورق العنب البيتي
اختار الورق الصغير الجديد الماع واتحاشى الاوراق الكبيرة الناشفة
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
ثم اقوم بغسله ورقة ورقة واسخن الماء مع قطرة من الخل وارفعه من النار
واضع اوراق العنب مع بعض واتركهم حتى يتغير لونهم الى الزيتي الزاهي
انزع عروق العنب من الاوراق بحذر شديد ثم ارتبهم فوق بعض ورقة ورقة
ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان
الفهم وكانني الف محشي ورق العنب على بعض ثم اضعهم في حاظة بلاستيك واتركهم حتى يبردو جيدا ثم اخزنهم في الفريزر

عندما احتاج اليهم اخرجهم واضعهم في ماء مغلي وافكهم عن بعض واحشيهم واطبخهم واقدمهم بالهناء والشفاااء
وان تبقي من ورق العنب المحشي بالارز الناضج اتركهم حتى يبردو ثم اخزنهم في حافظات في الفريزر

وحذاري من تفريزر حشو المحاشي غير ناضج لان حبات الارز تتفتت بعد تفريزها

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
  #6  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:06pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
  #7  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:06pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
  #8  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:07pm
الصورة الرمزية sohsho ام عبد الرحمن
سوبر فتكات
وسام الابتكار و الافكار الجديدة في فكرة وضع سكرول في بلوك المواضيع الجديدةوسام النشاط و التميز بمنتدي فتكاتوسام الفائزة بالمركز الثالث بمسابقة على لسان الرسول وسام النشاط الاجتماعي لحضور مقابلة فتكاتوسام الفائزة بمسابقة خليتي ابنك يصوم معاكيوسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
ربة منزل - مصرية
لو تعرفي العضوة دي شخصيا ياريت تطمنينا عليها
تاريخ التسجيل: 3/2011
المشاركات: 4,444
المواضيع: 194
مودي: متفائلة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة sohsho ام عبد الرحمن هي صاحبة المشاركة

طبعا ممتااز

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991

صورة توقيع sohsho ام عبد الرحمن في منتديات فتكات

رد مع اقتباس
  #9  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:08pm
الصورة الرمزية sokkar nabat
يارب تمم لى حملى على خير
وسام النشاط و التميز في قسم صحة المرأةوسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
ربة منزل - مصرية
sokkar nabat غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 12/2009
المشاركات: 12,069
المواضيع: 226
مودي: مية مية

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة sokkar nabat هي صاحبة المشاركة

مشكووووووووووووووووووره.

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991


أرقام التبرع بالموبايل بـ5 جنية للرسالة : مصر الخير 9575 , بنك الطعام 9595 , جمعية رسالة 9598 , نهر الخير 95535 , صناع الحياة 9695 , مستشفى السرطان 57357 , اتحاد أطباء العرب ولاغاثه منكوبى سوريا 9596 , مجدى يعقوب 9698

صورة توقيع sokkar nabat في منتديات فتكات

رد مع اقتباس
  #10  
19-7-2011 قديم 19/7/2011 12:08pm
الصورة الرمزية zozo queen
برنسيسة فتكات
وسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
طالبة جامعية - مصرية
صاحبة الموضوع zozo queen غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 11/2010
المشاركات: 26,697
المواضيع: 76
مودي: فرحانة

رد: ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان - العضوة zozo queen هي صاحبة المشاركة

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف كامل عن تفريز الطعام والاستعداد لرمضان

http://forums.fatakat.com/thread1783991
zozo queen zozo queen http://files.fatakat.com/customavatars/avatar376283_5.gif برنسيسة فتكات Fatakat الرياض - السعوديه

صورة توقيع zozo queen في منتديات فتكات


ســـارة

"
س" سنين عدت عليا
"
ا" انتي كنتي فيها بعيده عن عنيا
"
ر"روحي كانت بتدور عليكي
"
هــ" هايمه في الدنيا عشان تلاقيكي

ولما جيتي كملت سعادتي بيكي
يا سر سعادتي يا سارة وانتي ساره




اللهم انى استودعتك نفسي وزوجى واولادي في حفظك يا خير حافظ
اللهم لا تجعل في قلب زوجي مكانا ولا ميلا ولا نصيبا لغيري من نساء الدنيا اللهم امين




رد مع اقتباس
رد



تعليمات المشاركة
لا تستطيعين كتابة مواضيع
لا تستطيعين كتابة ردود
لا تستطيعين إرفاق ملفات
لا تستطيعين تعديل مشاركاتك

كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

أقسام فتكات


اي مشاركة في الموقع و المنتدى تعبر عن رأي كاتبتها دون ادنى مسئولية على ادارة الموقع
جميع الحقوق محفوظة لمنتدى فتكات، يحظر نقل او نسخ اي اجزاء من الموقع الا بإذن الكتروني من ادارة الموقع
vBulletin، Copyright ©2000 - 2014، Jelsoft Enterprises Ltd.
تصميم المواقع وبرمجة المواقع انترنت بلس - استضافة المستضيفون العرب
مواضيع مميزة
مواضيع جديدة
استعلامات




ايوه هي دي فتكات اللي بيقولوا عليها :) انتي مش مشتركة ليه؟! بصي الفتوكات بيقولوا ايه: فرحانة سعيدة مبسوطة متأثرة محتارة مصرية فخورة مربية شابة هاه؟ ح تنورينا؟ اشتركي الآن!