يارب لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك - اليوم 18-4-2014 والساعة الآن 09:15 م (جميع الأوقات بتوقيت جرينتش +2)

منتدى فتكات

 
 
لو بتدوري على صحبة و لمة و كلام من القلب و بسمة، و محتارة تروحي فين، هتلاقي فتكات موجودة فيها ايادى بالخير ممدودة: يلا تعالي مع احلى صحبة دنيا ودين!





يمنع منعا باتا التعليقات والادعية السياسية، وكذلك الصور والتوقيعات المتعلقة بالسياسة، نريد ان نعود اسرة واحدة كما كنا
رد   انشري في صفحتك على فيس بوك!   اضغطي هنا لاضافة الموضوع الى مفضلتك!
 
أدوات الموضوع
  #1  
10-7-2009 قديم 10/7/2009 07:09pm
الصورة الرمزية رورة2009
فتكات رائعة
--- - مصرية
العضوة رورة2009 هي صاحبة الموضوع رورة2009 غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 1,783
المواضيع: 122
مودي: متفائلة

في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة رورة2009 هي صاحبة المشاركة

نفسي اعمل جلاش حلو زي الجاهز وعاوزه اعرف الشربات بيتعمل ازاي لاني مش عارفه علشان خاطري اللي
تعرف ما تبخلش علي انا مستنيه ردودكم ما تكسفونيش
تقييم الموضوع


انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو

http://forums.fatakat.com/thread226236
رورة2009 رورة2009 http://files.fatakat.com/customavatars/avatar129578_4.gif فتكات رائعة Fatakat الاسكندريه عروس البحر - السعوديه

رد مع اقتباس
  #2  
10-7-2009 قديم 10/7/2009 07:18pm
الصورة الرمزية أم مهند الطيوبة
فتكات غالية قوي
وسام الوفاء لمرور اكثر من خمس سنوات على عضويتها واستمرارها كعضوة نشيطةوسام الفائزة بالمركز الثاني بمسابقة افضل موضوع في القسم الأدبيوسام الفائزة بمسابقة افضل موضوع في قسم الدردشهوسام الامتيازوسام النشاط المتميز في مشروع فتكات اجابات جوجل (المجموعه الخامسه)وسام خبيرة فتكات في الاطباق الرئيسيةوسام النشاط الاجتماعي لحضور مقابلة فتكاتوسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
ربة منزل - مصرية
أم مهند الطيوبة غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 12/2007
المشاركات: 12,531
المواضيع: 350
مودي: حزينة

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة أم مهند الطيوبة هي صاحبة المشاركة



الطريقة لعمل صينية وسط


لفة جلاش

(انا بفضل الزهار)
في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


2 كوب لبن


ملعقتين كبار مليان كاستر فانيليا


فستق مجروش خشن للزينة

(حسب الرغبة و المتاح)


سمن بلدي

(بتفرق و الله يا جماعة في الطعم و الريحة اوي)




بنحضر الشربات في الاول


بنحط كوبايتين ماية علي كوب و نصف سكر و عليهم عصير نصف ليمونة


و نحطهم علي النار


و عند بدأ الغليان نحط كيس فانيليا
و نسيبه يغلي لحد ما يصل للقوام المطلوب تقريبا 10 دقائق
(بالنسبة للجلاش الشربات المفروض يكون تقيل بس مش اوي)


نعرف القوام باننا نحط ملعقة في الشربات و نخليها تنقط علي سطح رخامي


و لما النقطة تنزل و تفرش بالرحة تكون استوت و نطفي النار


لو نزلت النقطة ثقيلة و مافرشتش يبقي اعملي بيه أي حاجة تانية غير الشربات


للي اول مرة يعمل الشربات ياريت يعمل الاختبار ده كل شوي






و بعد ما الشربات يخلص نحطة في الثلاجة


علشان لازم نحطه علي الجلاش ساقع














و بعدين بنحضر الكاستر
بحط كوبايتين اللبن في كسرولة و احليهم بالسكر


و احط عليهم ملعقتين الكاستر و اقلب كويس علشان الكستر يدوب كويس


(علي فكرة للي مش بيحب الحاجة مسكرة زيادة ممكن ماتحليش اللبن و كفايا الشربات)


و احطهم علي النار


مع التقليب علشان ما يكلكعش


و لما يغلظ القوام نطفي النار

(يفضل قوام الكستر بتاع الحشو يكون غليظ اوي)


و اركنه علي جنب علي ما يبرد






و ابدأ في عمل الجلاش


ادهن الصينية سمن بالفرشة


و بعدين اقسم لفة الجلاش نصفين

(هي تقريبا بتكون 18 او 19 ورقة)


و نبدأ نحط راقين و ندهنهم بالفرشة سمن


و نثني الجوانب لتحت علشان الشكل النهائي

(يعني نطبقها لتحت)






و هكذا كل مرة ورقتين في الراق الواحد لحد ما نعمل اربع راقات و بعدين نحط ورقة واحدة بس و ماندهنهاش سمن علشان هنحط فيها الحشو و مانتنيش اطرافها نخليها لفوق كده علشان نفقلها علي الحشوة علشان مايسحش و يتحرق من الجوانب


و نحط الحشو نقفل الاطراف عليه


و فوقه ورقة واحدة تانية نغطي بيها الحشو و ندهنها سمن


و بعدين تكمل وضع الجلاش ورقتين بعد ورقتين كما بدأنا لحد النهاية






و كده نكون خلصنا الصينية


و نقطعها بالسكين بالشكل اللي انت عايزاه


و ندخلها الفرن في الرف اللي من تحت علي درجة حرارة متوسطة


و لما تبدأ في الاحمرار من الجوانب نحطها تحت الشواية علشان اللون


طبعا ممكن نحطها في الرف اللي في النصف بحيث تتحمر من تحت ومن فوق مع بعض في نفس الوقت


بس بالطريقة اللي قلت عليها بتكون مقرمشة من تحت و من فوق و في النصف طريه
زي بتاعة برة









و كده خلاص خلصت


بمجرد ما تطلع من الفرن لاااازم نسقيها شربات ساقع


و نغطيها مباشرة بورق جرايد


جرنال كامل علي بعضه






و رق الجرايد احسن من غطاء الحلة علشان بيمتص البخار اللي متصاعد من الجلاش و في نفس الوقت مايكتمهوش فيعجن


و نسيبها لحد ما تشرب الشربات و تبرد شوي


و تقدم






طيب لو مش عايزة كاستر او مش متاح


ممكن مهلبية

( كوبين لبن +ملعقتين كبار نشا و ندوبهم مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يغلظ القوام)


او كريم باتسير



وتكون بنفس الخطوات برضه






طيب لو عايزاها محشية مكسرات او مش محشية خالص


المكسرات بتكون عبارة عن كوب مكسرات و عليه نصف كوب جوز هند و عليه نصف كوب سكر و يتقلبوا مع بعض و نحطه في النصف






بس مش نفس الطريقة


بنجهز الصينية عادي ونقسم اوراق الجلاش نصفين


ونحط النصف الاول كله دفعة واحدة و نحط فوقه الحشو و نحط النصف الاخر برضه كله دفعة واحدة


من غير أي سمن بين الورق


و نقطع الجلاش بالسكين بالشكل المرغوب


و نصب فوقه كوب سمن بلدي ساخن جدا بحيث ينزل يطش علي الوجه


و بحيث يصل لكل الاماكن بالتساوي






و لو سادة نحط ورق الجلاش كله دفعة واحدة و نقطعه بالشكل بتاعنا


و نحط عليه كوب السمن
(لا تقلقوا هنتخلص منها بعدين)



و يدخل الفرن عادي


بس بمجرد ما يخرج اصفيه من السمن الزائد


(هينزل كتير ماتخافوش)


و كده بيخرج مورق زي بتاع المحلات بالضبط






و بعدين نحط عليه الشربات عادي و نغطيه بالجرنال






علي فكرة طريقة الشربات ديه بتاعة منال العالم

(اكيد عارفينها طبعا)






و برضه فكرة السمن علي الجلاش المحشي بالكسرات و السادة ديه قالت عليها منال العالم و شيف اسامة السيد


4

صورة توقيع أم مهند الطيوبة في منتديات فتكات

ياحبيبى يالله
لمحبى ماركة فلورمار الاصلية برايمر =base )
مثبت ميكب

http://forums.fatakat.com/thread4776211

الحمد لله بدات من تانى .... من هيبدا معايا
http://forums.fatakat.com/thread385469


رد مع اقتباس
  #3  
10-7-2009 قديم 10/7/2009 07:19pm
الصورة الرمزية أم مهند الطيوبة
فتكات غالية قوي
وسام الوفاء لمرور اكثر من خمس سنوات على عضويتها واستمرارها كعضوة نشيطةوسام الفائزة بالمركز الثاني بمسابقة افضل موضوع في القسم الأدبيوسام الفائزة بمسابقة افضل موضوع في قسم الدردشهوسام الامتيازوسام النشاط المتميز في مشروع فتكات اجابات جوجل (المجموعه الخامسه)وسام خبيرة فتكات في الاطباق الرئيسيةوسام النشاط الاجتماعي لحضور مقابلة فتكاتوسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
ربة منزل - مصرية
أم مهند الطيوبة غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 12/2007
المشاركات: 12,531
المواضيع: 350
مودي: حزينة

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة أم مهند الطيوبة هي صاحبة المشاركة

جلاش بالكستر
1/2 كيلو جلاش
2 كوب كستر فانيليا ( يباع جاهز بودر اتبعى الطريقة اللى على العلبة )
سمن
شراب سكرى ثقيل (2 كوب سكر +1 كوب ماء + عصير نصف ليمونة ونتركهم 1/4 ساعة الى ان يبقى اخف قليلا من شراب الكنافة )
الطريقة
نفرد الجلاش راقين على بعض واقوم بتقطيعهم مربعات على حسب الحجم اللى تفضلية ثم تضعى الكستر وتلفية يا اما مربع او صوابع وتضعية فى صينية مدهونة سمن ونقدح حوالى 1/2 كوب سمن ونرشة على الوجة ثم توضع فى الفرن متوسط الحرارة وتخرج ساخنة وترش بالشراب البارد وبالهنا والشفا

في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


0

صورة توقيع أم مهند الطيوبة في منتديات فتكات

ياحبيبى يالله
لمحبى ماركة فلورمار الاصلية برايمر =base )
مثبت ميكب

http://forums.fatakat.com/thread4776211

الحمد لله بدات من تانى .... من هيبدا معايا
http://forums.fatakat.com/thread385469


رد مع اقتباس
  #4  
10-7-2009 قديم 10/7/2009 07:22pm
الصورة الرمزية أم مهند الطيوبة
فتكات غالية قوي
وسام الوفاء لمرور اكثر من خمس سنوات على عضويتها واستمرارها كعضوة نشيطةوسام الفائزة بالمركز الثاني بمسابقة افضل موضوع في القسم الأدبيوسام الفائزة بمسابقة افضل موضوع في قسم الدردشهوسام الامتيازوسام النشاط المتميز في مشروع فتكات اجابات جوجل (المجموعه الخامسه)وسام خبيرة فتكات في الاطباق الرئيسيةوسام النشاط الاجتماعي لحضور مقابلة فتكاتوسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
ربة منزل - مصرية
أم مهند الطيوبة غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 12/2007
المشاركات: 12,531
المواضيع: 350
مودي: حزينة

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة أم مهند الطيوبة هي صاحبة المشاركة


انا انهاردة هقدم لكم جلاش بالكسترد بس طعمو روووووووووعة

يلا نبتدى بسم الله

اولا المقادير

1
- لفه جلاش


2- 2 كوب لبن

3- كسترد


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


نيجى بقى للطريقة

يوضع الكسترد على اللبن وهو اللبن بارد بالشكل ده




في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وبعد كدة تقلبى كويس جدااا زى كده ويرفع على النار


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وهو على النار لزم تقعدى تقلبى فى كويس علشان ميكلكعش منك

واول متحسى ان هو تخن زى المهلبية تطفى النار على طول بالشكل ده


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو



واول اما تنزلى من على النار يوضع علية معلقتين سمنة ويقلب كويس



في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو

وبعد كدة تحطى 3 معلق سمنة فى الصنية



في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وبعد كده توضع نصف لفة الجلاش فى الصنية


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو



وبعد كده يوضع الكسترد على نصف لفة الجلاش بالشكل ده



في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


ويفرد فى الصنية بالشكل ده


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وبعد كدة يوضع نصف لفه الجلاش الباقى علية من فوق بالشكل ده

في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وبعد كده نضيف معلقتين سمنة علية من فوق

في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو



وبعد كده تفرد السمنه علية كله بالشكل ده



في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو



وبعدين بقى نقطع صنية الجلاش بالشكل ده


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وندخلها الفرن وده شكلها بعد مطلعت من الفرن




في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وطبعاا اول اما تخرج من الفرن نسقيها بالشربات بالشكل ده


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو



وده الشكل النهائى لصنية الجلاش بالكسترد


في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو


وبالهنا والشفا يا احلى فتوكات

ودة لدورا عضوة هنا معانا

0

صورة توقيع أم مهند الطيوبة في منتديات فتكات

ياحبيبى يالله
لمحبى ماركة فلورمار الاصلية برايمر =base )
مثبت ميكب

http://forums.fatakat.com/thread4776211

الحمد لله بدات من تانى .... من هيبدا معايا
http://forums.fatakat.com/thread385469


رد مع اقتباس
  #5  
10-7-2009 قديم 10/7/2009 11:37pm
ممنوعة من المشاركة
سيدة أعمال - مصرية
طبق الهنا غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 3/2009
المشاركات: 958
المواضيع: 28
مودي: ----

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة طبق الهنا هي صاحبة المشاركة

أم مهند ...... الطريقة جميلة جدا جدا مبسوطة...... وياريت بس أل هتعمل الجلاش بأى طريقة سواء حادق حلو مكسرات جبنة ....

ياريت تاخد بالها أنها بين كل ورقة جلاش ورقة تانية بالفرشاة لازم مسحه سمن .... لأن لو معملناش كده الجلاش هيطلع مكتووووم مش مرقرق ... مسحه السمن ال بين الطبقات هى دى ال بتخليه فى المحلات مرقرق وهش ومقرمش ...

والحشوة ممكن نعملها بكذا طريقة يافتوكات (حشوة المكسرات) :

نصف كوب بندق ( او سودانى )
نصف كوب جوز هند
ربع كوب زبيب
معلقة قرفة
معلقة سكر
وأى مكسرات تحبى تحطيها .... وتحاولى تطحنهم خشن

تعملى الشربات .. كويس ال هتسقى بيه الجلاش ... تخدى منه معلقتان وتلفى المكسرات بيهم وبعدين تفردى المكسرات فى الصينية وبقية الخطوات عادى وبالف هناااااااااااااااااااااااااا

1

رد مع اقتباس
  #6  
11-7-2009 قديم 11/7/2009 03:19am
الصورة الرمزية رورة2009
فتكات رائعة
--- - مصرية
صاحبة الموضوع رورة2009 غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 1,783
المواضيع: 122
مودي: متفائلة

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة رورة2009 هي صاحبة المشاركة

والله مش عارفة اشكرك ازاي اختي ام مهند جزاك الله عني خير الجزاء وجعل الله في ميزان حسناتك

0

رد مع اقتباس
  #7  
11-7-2009 قديم 11/7/2009 03:20am
الصورة الرمزية رورة2009
فتكات رائعة
--- - مصرية
صاحبة الموضوع رورة2009 غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 1,783
المواضيع: 122
مودي: متفائلة

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة رورة2009 هي صاحبة المشاركة

جزاك الله خيرا اختي طبق الهنا

0

رد مع اقتباس
  #8  
11-7-2009 قديم 11/7/2009 02:29pm
الصورة الرمزية انغام بلبل
فتكات رائعة
ربة منزل - يمنية
لو تعرفي العضوة دي شخصيا ياريت تطمنينا عليها
تاريخ التسجيل: 6/2009
المشاركات: 1,430
المواضيع: 14
مودي: ----

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة انغام بلبل هي صاحبة المشاركة

جزاكي الله خييييييييييييييييييير

0

رد مع اقتباس
  #9  
12-7-2009 قديم 12/7/2009 06:27pm
فتكات جديدة
تلميذة - مصرية
لو تعرفي العضوة دي شخصيا ياريت تطمنينا عليها
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 5
المواضيع: 0
مودي: ----

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة الاميرة:اميرة هي صاحبة المشاركة

انا عندى طريقة لعمل الجلاش
المقادير

- 6
رقائق عجينة بقلاوة
- 2 علبة × 170ج قشطة مطبوخة
- 5 أكواب زيت للقلي
- 2/1 كوب فستق ناعم
- 2/1 كوب سكر ناعم
- 3 أكواب من العسل
الطريقة :
-
تقطع رقائق عجين البقلاوة لمربعات
- توضع في وسط كل مربع ملعقة كبيرة من القشطة المطبوخة ، تطبق مربعات العجين بحيث تغلّف القشطة جيداً
- تقلى حبات الجلاش في الزيت الحار حتى يصبح لونها ذهبياً
- يزيّن الجلاش بالفستق الناعم أو السكر الناعم ويقدم العسل إلى جانبه
طريقة تحضيرالعسل
)
الكمية:3 أكواب
- يذوّب 2/1 2 كوب من السكر في 2/1 1 كوب من الماء ويوضع على نار متوسطة من دون تحريكه
- ترفع درجة حرارة المزيج لدرجة الغليان
- بعد الغليان، تضاف ملعقة صغيرة من عصير الليمون الحامض ويترك المزيج حتى يغلي ببطء ويتكاثف
- تضاف ملعقة صغيرة من كل من ماء الورد وماء الزهر. يترك المزيج على النار لبضع دقائق ثم يترك ليبرد
طريقة تحضير القشطة المطبوخة
مدة التحضير : 15 دقيقة
- تمزج 3 أكواب حليب سائل مع 4/1 كوب دقيق أبيض (طحين) منخل
- يوضع المزيج على نار هادئة مع التحريك المستمر
- عندما يغلي المزيج، يترك على نار هادئة لمدة 5 دقائق ثم يسكب وهو ساخن في طبق حتى يبرد
- تمزج 2 علبة × 170ج قشطة مع الخليط السابق لتصبح جاهزة للاستعمال
نصيحة: لأفضل النتائج اقلي الجلاش قبل التقديم مباشرة

0

رد مع اقتباس
  #10  
13-7-2009 قديم 13/7/2009 10:57pm
الصورة الرمزية رورة2009
فتكات رائعة
--- - مصرية
صاحبة الموضوع رورة2009 غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 1,783
المواضيع: 122
مودي: متفائلة

رد: في حد يعرف طريقة الجلاش الحلو - العضوة رورة2009 هي صاحبة المشاركة

الله يبارك لك يااميره ان شاء الله هاعملها جزاك الله خيرا

0

رد مع اقتباس
رد



تعليمات المشاركة
لا تستطيعين كتابة مواضيع
لا تستطيعين كتابة ردود
لا تستطيعين إرفاق ملفات
لا تستطيعين تعديل مشاركاتك

كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

أقسام فتكات


اي مشاركة في الموقع و المنتدى تعبر عن رأي كاتبتها دون ادنى مسئولية على ادارة الموقع
جميع الحقوق محفوظة لمنتدى فتكات، يحظر نقل او نسخ اي اجزاء من الموقع الا بإذن الكتروني من ادارة الموقع
vBulletin، Copyright ©2000 - 2014، Jelsoft Enterprises Ltd.
إنشاء و تطوير انترنت بلس - استضافة المستضيفون العرب
مواضيع مميزة
مواضيع جديدة
استعلامات




ايوه هي دي فتكات اللي بيقولوا عليها :) انتي مش مشتركة ليه؟! بصي الفتوكات بيقولوا ايه: فرحانة سعيدة مبسوطة متأثرة محتارة مصرية فخورة مربية شابة هاه؟ ح تنورينا؟ اشتركي الآن!