يارب لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك - اليوم 25-11-2014 والساعة الآن 02:20 ص (جميع الأوقات بتوقيت جرينتش +2)

منتدى فتكات

 
الدنيا ربيع والجو بديع ومعانا احلى المواضيع عن التوفير
لازم بقى استغل الفرصة دى احسن استغلال وافرح الاولاد والراجل الشقيان وبابسط الطرق
 
لو بتدوري على صحبة و لمة و كلام من القلب و بسمة، و محتارة تروحي فين، هتلاقي فتكات موجودة فيها ايادى بالخير ممدودة: يلا تعالي مع احلى صحبة دنيا ودين!





رد   انشري في صفحتك على فيس بوك!   اضغطي هنا لاضافة الموضوع الى مفضلتك!
 
أدوات الموضوع
  #1  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 04:15pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
العضوة الباروطية هي صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الفراخ المكسيكي

الشيف أشرف معتز


( من كل بلد أكلة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

المقادير :

- 2 فرخة بداري ( الواحدة بحجم 750 جم )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

التتبيلة :

- ربع كوب عصير قلب طماطم فريش
- شوية كرفس
- 3 فص ثوم مفرومين ناعم
- ماء بصل
- ملح
- كمون
- فلفل
- 3 ملاعق عصير ليمون
- معلقة كسبرة خضراء
- معلقة كسبرة ناشفة
- 2 معلقة زيت زيتون
- قرن فلفل حامي جدا مفروم بالبذر
- سنة سكر

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )


الطريقة :

- نغسل الفراخ جيدا وننزع السلسلة والرقبة ونفتحها نصفين مع عمل فتحات بها
- نخلط كل المقادير في بولة خلطا جيدا
- نتبل الفراخ بهذه الخلطة جيدا ونتركها بها في الثلاجة لمدة 3 ساعات او يزيد حتى تتشرب من التتبيلة جيدا
- نضع الفراخ على الشواية على الجلد أولا ونضع عليها المتبقى من التتبيلة ثم نقلبها .
- نضع الفراخ في صينية فرن ثم نضع عليها خليط الخضروات وندخلها الفرن .
- وتقدم

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

خليط الخضروات :

- 2 رغيف عيش شامي مقطع مكعبات و2 حبة مشروم شرائح وكرفس وبصل مقطع وفصين ثوم وشوية حمص مسلوق وفاصوليا مسلوقة وملح وشطة وكمون وفلفل ومكعبات جبنة شيدر وعصير طماطم ( ممكن اضافة بيض ولبن بدل الطماطم )
- توضع المقادير بالترتيب في طاسة وتشوح وتوضع على الفراخ وتدخل الفرن

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

منقووول
تقييم الموضوع


انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر


التعديل الأخير تم بواسطة : **شهد كلمات الرحمن** بتاريخ 12-5-2012 الساعة 05:34 م.
رد مع اقتباس
مواضيع سابقة: حد يعرف المكرونة المكسيكي؟ مواضيع تالية: فتة كوارع
  #2  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 04:36pm
الصورة الرمزية r*a*m
فتكات غالية قوي
وسام الانضباط اثناء ثورة 25 ينايروسام النشاط الاجتماعي لحضور مقابلة فتكاتوسام ألكسا لاستخدامها شريط ادوات ألكسا أثناء وجودها بالمنتدى
خريجة - مصرية
لو تعرفي العضوة دي شخصيا ياريت تطمنينا عليها
تاريخ التسجيل: 2/2009
المشاركات: 13,788
المواضيع: 138
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة r*a*m هي صاحبة المشاركة

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191

رد مع اقتباس
  #3  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 04:48pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الحــــــــــــــــــــــــواوشي


الشيف شربيني - برنامج سفرة دايمة على قناة الحياة 2

يوم السبت 18 / 7 / 2009


المقـــــــــادير :

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

الطـــــــــــــــــــريقة :

- نضيف البصل المبشور وشوية طماطم والملح والتوابل والفلفل الحار ( لمن يريد ) على اللحمة المفرومة ونقلبها جيدا ( نعجنها باليد )

- لدينا ثلاث انواع من الخبز ( بلدي - مكسيكي - عجينة بيتزا " للحواوشي الأسكندراني " )


- الرغيف البلدى نفتحه ونضع به كمية من اللحمة من الداخل وندهنه بفرشاة بزيت خفيف جدا من اعلى واسفل وندخله فرن البوتجاز بدون ما نلفه بورق .


- الرغيف المكسيكي نضع عليه كمية اللحمة ونطبقه مثل الساندويتش وندهنه بالزيت ونضعه في طاسة ساخنة جدا على عين البوتجاز على نار متوسطة


- عجينة البيتزا ( في الماكينة - العجان - نضع الدقيق وذرة ملح وذرة سكر والخميرة البودر ونشغل الماكينة حتى يتجانس الخليط ثم ننزل ببيضة ثم كمية من الماء ونتركها حتى تتجانس وما تلزقش في الماكينة ثم نطلعها ونغطيها ونتركها ترتاح لمدة نصف ساعة ونفردها بالنشابة ) ونضع عليها كمية من اللحمة ونقفلها من أعلى وندهنها بالزيت ونضعها في صينية مدهونة وندخلها الفرن


- تقدم أرغفة الحواوشى مع أرز بالشعيرية .


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
  #4  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 04:54pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الشيف حســـــــــــــن كمـــــــــــــال

أشهر شيف حلويات في الشرق الأوسط

ملك الحلــــــــــــــــويات


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
  #5  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 04:56pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الشيف الراقي أشــــــــــــرف معتــــــــــــــز

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
  #6  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 04:58pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الشيـــــــــف الجميل

الشيـــــــف نبيــــــــــــــــل



ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
  #7  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 05:01pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الشيــــــــــف شــــربيــني

أمبراطـــــــــــــور الشرقيات


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
  #8  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 05:03pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الشيــــــف الطيـــــــــب

الشيف يســـــــــــــــري


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
  #9  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 05:06pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

الشيف الفنـــــــــان
محمـــــــــــــد فـــــــــــــــوزي

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
  #10  
19-7-2009 قديم 19/7/2009 06:33pm
ممنوع من المشاركة
موظفة - مصرية
صاحبة الموضوع الباروطية غير متواجدة حالياً
تاريخ التسجيل: 7/2009
المشاركات: 18
المواضيع: 2
مودي: ----

رد: ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة ) - العضوة الباروطية هي صاحبة المشاركة

حلقة الشيف اشرف للأكل المكسيكي

( من كل بلد أكلة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

عيش التورتيلا ( العيش المكسيكي )
- فيه نوعان نوع بيتعمل من الدقيق ويسمى فلور تورتيلا ونوع بيتعمل من الذرة الصفراء أو البيضاء ويسمى كورن تورتيلا وهو مثل الفطيرة البلدى اللي بيعملها الفطاطري علشان الرقاق واللى بالذرة مشهورة بطعمها لما بتتحمر او تتحط في الفرن ، والعبوات من النوعين بتتباع في السوبر ماركت ، لكن فيه محافظات مافيهاش لذا يقدم الشيف اشرف الطريقة لعمل خبز التورتيلا .

طريقة عمل خبز التورتيلا


المقادير :

- ك دقيق ذرة أصفر أو أبيض
- 1 / 2 ك ماء
- معلقة ملح
- 3 ملا عق زيت ( 50 جم ) ( ليجعل الخبز مرن ما يتكسرش )
- من 50 الى 100 جم دقيق ابيض عادى ( علشان يعمل عرق )
- ممكن اضافة 1 / 4 معلقة كربوناتو ( لعمل فقاقيع ) وممكن بدونها


الطريقة :

- نعجن كل المقادير حتى تصيير عجينة ثم نقطعها كويرات مثل لقمة القاضى ونفردها بالمرزانة ( النشابة ) لتصبح رقيقة جدا بحجم 2 مللى ثم نخبزها على الصاج او في القلاية .



كورن التورتيلا


- كمية من خبز التورتيلا نرصها على بعض ثم بسكين نقطعهم انصاف ثم ارباع ثم مثلثات
- ثم نضع هذه المثلثات في زيت ساخن جدا وغزير لقليه وبعد ما نطلعه ممكن نرش عليه بسيط من الملح والكمون و الشطة ويقدم مع الأكل

- او نضع قطع الخبز المثلثات في صينية ونرشه ببخاخة بخليط من الماء والزيت وندخله الفرن ويقدم بعد ما نطلعه من الفرن


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

السلطة المكسيكي

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

المقادير :

- 2 حبة طماطم ( ناخذ اللحم فقط ونقطعه مكعبات صغيرة برنواز اما القلب نضربه ونعمل منه جوس للصوص )
- 2 حزمة كسبرة مفرومة بالسكينة
- ثمرة فلفل أخضر مكعبات صغيرة
- بصلة صغيرة مكعبات صغيرة
- معلقة زيت
- معلقة كمون - معلقة ملح - معلقة شطة
- معلقة خل
- عصير ليمون
- فلفل احمر حار ( لمن يريد )
- ثوم ( لمن يريد )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

الطريقة :

- نخلط كل المقادير معا ثم الملح والشطة والكمون والخل والزيت والليمون وتقلب
- تقدم مع خبز التورتيلا



ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

صوص الأفوكادو

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

المقادير :

- ثمرة افوكادو طريه
- 2 معلقة بصل مفروم
- معلقة زبادى او سور كريم
- قلب حبة طماطم مضروبة
- زيت زيتون
- ملح وفلفل وكمون وشطة وعصير ليمون وشوية كسبرة خضراء مفرومة


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )


الطريقة :

- نفتح ثمرة الافوكادو نصفين ونشيل البذرة
- بمعلقة صغيرة نغرف لحم الثمرة ونضعه في طبق
- نضيف باقي المقادير ونخلطها جيدا مع الدعك
- تقدم مع خبز التورتيلا .


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

تورتيلا الكسدية

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

المقادير :

- خبز تورتيلا
- جبنة شيدر مبشورة
- طماطم مكعبات صغيرة جدا
- اي حشو تختاره من خضروات



ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )


الطريقة :

- في طاسة ساخنة جدا أو ( على الشواية ) نضع شوية زيت بسيط
- نضع رغيف التورتيلا في الطاسة ونقلبه بسرعة ( اي نسخنه ) ونرفعه
- ثم نضع الرغيف الثاني ونقلبه ثم نضع عليه جبنة مبشورة ومكعبات الطماطم او اي حشو خضروات ثم نضع عليه الرغيف الأول الساخن ونرفع الطاسة على النار دقيقة ونقلب الرغيفين على الوجه التاني دقيقة
- نطلعه من الطاسة ونقطعه بالسكينة مثاثات ويقدم وهو ساخن مع السلطة المكسيكية


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )


ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

0

انشري في صفحتك على فيس بوك! انشري في تويتر!

عنوان الموضوع للنسخ

ملف برامج ( من كل بلد أكلة - المطبخ - سفرة دايمة )

http://forums.fatakat.com/thread233191
الباروطية الباروطية ممنوع من المشاركة Fatakat القاهرة - مصر

رد مع اقتباس
رد

مواضيع سابقة: حد يعرف المكرونة المكسيكي؟ مواضيع تالية: فتة كوارع


تعليمات المشاركة
لا تستطيعين كتابة مواضيع
لا تستطيعين كتابة ردود
لا تستطيعين إرفاق ملفات
لا تستطيعين تعديل مشاركاتك

كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

أقسام فتكات


اي مشاركة في الموقع و المنتدى تعبر عن رأي كاتبتها دون ادنى مسئولية على ادارة الموقع
جميع الحقوق محفوظة لمنتدى فتكات، يحظر نقل او نسخ اي اجزاء من الموقع الا بإذن الكتروني من ادارة الموقع
vBulletin، Copyright ©2000 - 2014، Jelsoft Enterprises Ltd.
تصميم المواقع وبرمجة المواقع انترنت بلس - استضافة المستضيفون العرب
مواضيع مميزة
مواضيع جديدة
استعلامات




ايوه هي دي فتكات اللي بيقولوا عليها :) انتي مش مشتركة ليه؟! بصي الفتوكات بيقولوا ايه: فرحانة سعيدة مبسوطة متأثرة محتارة مصرية فخورة مربية شابة هاه؟ ح تنورينا؟ اشتركي الآن!